flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловікові, який у стані алкогольного сп`яніння здійснив наїзд на людину

01 грудня 2022, 14:27
У Вінницькому міському суді Вінницької області суддя виніс вирок обвинуваченому за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.
Із вироку стало відомо що, обвинувачений 02.08.2015 року близько 00:20 год., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи технічно справним автомобілем. Так, на перехресті вулиць, перевищив максимальну швидкість руху в населеному пункті, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, негайно не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека, проїжджаючи повз пішоходів, які не встигли закінчити перехід проїзної частини і вимушено перебувають на лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, не дотримався безпечного інтервалу та здійснив наїзд на пішохода, яка перетинала проїжджу частину на вказаному нерегульованому пішохідному переході. У результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент заподіяння.
В судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав.
Суд ретельно дослідив всі надані сторонами докази та визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.
Наразі, вирок ще не набрав законної сили.
Довідково:
ч. 2 ст. 286 КК України – Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження (караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого).
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області