flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід для чоловіка, який підозрюється в незаконному переправленні осіб через державний кордон України

10 червня 2022, 15:21
Слідчий суддя ВМС ВО розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чоловікові, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний за попередньою змовою з невстановленими особами, організував незаконне переправлення громадян України через державний кордон України на територію Республіки Молдова. У червні 2022 року невідома особа, яка діяла спільно з підозрюваним, спілкуючись по телефону з одним із чоловіків, який діяв під контролем працівників СБУ, висловила пропозицію організувати незаконне переправлення його разом з іншим особами через державний кордон України на територію Республіки Молдова поза пунктом пропуску за грошову винагороду у розмірі 8 000 доларів США. Після цього, невідомі особи та підозрюваний зустрілись, щоб узгодити час та місце переправлення. В подальшому, підозрюваний повіз на авто у напрямку кордону зазначених осіб, але здійснити план не зміг, оскільки був затриманий.
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано, обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та визначив розмір застави у сумі 198 480 грн.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 3 ст. 332 КК України – Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, вчинене організованою групою або вчинені з корисливих мотивів (караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області