flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється в нанесенні умисного тілесного ушкодження знайомому

06 червня 2022, 13:30
У ВМС ВО відбулось судове засідання, в якому слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.
⠀⠀ ⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що в нічну пору доби підозрюваний спільно зі своїми знайомими перебуваючи поблизу одного із будинків, у м. Вінниці, розпивали спиртні напої. Під час цього, у підозрюваного виник конфлікт із одним із чоловіків, який переріс у суперечку.
⠀⠀ ⠀⠀
У ході даної суперечки, підозрюваний вийняв із кишені кухонний ніж та завдав ним один удар потерпілому в область живота, від чого потерпілий впав на землю. В той час підозрюваний залишив місце злочину. Потерпілого з ножовим пораненням було госпіталізовано до відділення інтенсивної терапії, де йому було надано медичну допомогу.
⠀⠀ ⠀⠀
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
⠀⠀ ⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 1 ст. 121 Кримінального Кодексу України – Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя (карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).
⠀⠀ ⠀⠀
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області