flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжні заходи для брата із сестрою, які підозрюються в незаконному зберіганні наркотиків, з метою їх збуту

31 травня 2022, 16:21
У ВМС ВО відбулися судові засідання, в яких слідчі судді розглянули клопотання сторін обвинувачення про обрання запобіжних заходів для брата з сестрою, які підозрюються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч. 2 ст. 307 КК України.
⠀⠀ ⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що жінка, з метою особистого збагачення шляхом забезпечення незаконного обігу та збуту амфетаміну жителям м. Ладижин, у січні 2022 року залучила до своєї діяльності підозрюваних – свою дочку та неодноразово судимого сина. Жінка розробила план злочинної діяльності, відповідно до якого, вона забезпечувала придбання та зберігання з метою збуту за місцем спільного проживання членів групи у м. Ладижині.
⠀⠀ ⠀⠀
Так, у січні цього року, підозрюваний продав амфетамін чоловікові, який діяв під контролем працівників правоохоронних органів. Після чого, підозрюваний зателефонував до підозрюваної з телефону покупця та повідомив, що з даного номеру їй зателефонують щодо домовленості по збуту психотропної речовини. У подальшому, мати підозрюваних, розфасувала психотропну речовину у фольгові згортки та передала один із них доньці для збуту. Підозрювана продала даний згорток тому ж самому покупцеві за грошову винагороду у сумі 400 грн., які потім передала матері.
⠀⠀ ⠀⠀
При обранні запобіжних заходів слідчими суддями було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані можуть здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
⠀⠀ ⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів та визначив заставу у розмірі 198 480 грн., а до підозрюваної – запобіжний захід у виді домашнього арешту.
⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 1 ст. 307 ККУ – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років).
ч. 2 ст. 307 ККУ – Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини (караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна).
⠀⠀ ⠀⠀
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області