flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід начальнику державної установи, який підозрюється в перевищенні своїх службових повноважень

27 травня 2022, 10:30
Слідчий суддя ВМС ВО розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту чоловікові, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний був призначений на посаду начальника державної установи. У лютому 2021 року, підозрюваний протиправно уклав договори з фермерськими господарствами про спільний обробіток землі площею 115,18 га, 50 га та 44,9301 га, по навмисно заниженій вартості, на загальну суму 861 451, 41 грн., яку згодом отримала державна установа. Валовий дохід від реалізації культур, що були вирощені за вищезгаданих земельних ділянках складає 18 724 491, 5 грн. Витрати понесені фермерським господарством під час обробітку, посіву, догляду та збирання урожаю на земельних ділянках складають 4 325 486 грн.
Внаслідок умисних протиправних дій підозрюваного, державній установі було заподіяно шкоду у вигляді недоотриманого прибутку на загальну суму 13 537 552, 09 грн.
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період часу з 22:00 год. по 06:00 год.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 3 ст. 365 КК України – Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області