flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється в грабежі та нанесенні тілесних ушкоджень пенсіонерці

25 травня 2022, 17:24
Сьогодні, 25 травня, у Вінницькому міському суді Вінницької області слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для чоловіка у вигляді тримання під вартою, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 186 КК України.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, прийшов до однієї з квартир у м. Вінниця, що належить потерпілій, яка являється інвалідом І групи та очікувала на соціального працівника, тому двері квартири були відчинені. Підозрюваний зайшов до квартири та прослідував до кухонної кімнати, де в цей час по мобільному телефоні розмовляла потерпіла.
В подальшому, підозрюваний шляхом ривка, заволодів мобільним телефоном потерпілої та почав кулаком наносити жінці тілесні ушкодження в область голови та грудної клітини. Після чого він вийшов з квартири та залишив місце вчинення злочину.⠀ ⠀⠀
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
⠀⠀ ⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 4 ст. 186 КК України – Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану (карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області