flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту молодика, який влаштував стрілянину в одному із ресторанів Вінниці

24 січня 2022, 12:35
Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для молодого хлопця, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України.
⠀⠀ ⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що у вечірню пору доби підозрюваний разом із двома друзями прийшли до одного із ресторанів м. Вінниці. Близько 03 години ночі підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, висловлюючись нецензурною лайкою, почав безпричинно ображати відвідувачів ресторану, які з метою з’ясування причин такої поведінки приблизилися до підозрюваного. Після цього, підозрюваний розпочав безпричинно бійку з останніми. Підозрюваний завдав удар ногою в ділянку живота незнайомому чоловікові, удар кулаком в обличчя і удар стільцем в ділянку тулуба іншому чоловікові.
⠀⠀ ⠀⠀
Надалі підозрюваний повернувся до столу, де знаходилась його сумка і дістав звідти пристрій для відстрілу гумових куль та здійснив з нього декілька пострілів у напрямку групи осіб, серед яких знаходилися двоє вищевказаних чоловіків. Також підозрюваний здійснив декілька пострілів у напрямку двох чоловіків, які підбігли до нього, намагаючись забрати зброю. Після чого, підозрюваний вибіг до туалету ресторану, де його було затримано працівниками поліції.
Внаслідок протиправних дій, підозрюваний одному із потерпілих спричинив тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення живота, а іншому потерпілому у вигляді вогнепальних поранень грудної клітки та живота.
⠀⠀ ⠀⠀
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
⠀⠀ ⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд повністю задовольнив клопотання сторони обвинувачення, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 4 ст. 296 КК України – Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, дії якщо вони вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років).
⠀⠀ ⠀⠀
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області