flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід для 56-річного чоловіка, який підозрюється у розбої

06 січня 2022, 12:05
У Вінницькому міському суді Вінницької області відбулось судове засідання, в якому було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка 56 років, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України.
⠀⠀⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, шляхом вільного доступу, проник до одного із будинків у м. Вінниці, де останній проживав разом із сімейною парою. Підозрюваний, під приводом забрати свої особисті речі, запропонував жінці пройти до дальньої кімнати будинку, на що остання погодилася.
Пройшовши до дальньої кімнати будинку, підозрюваний дістав зі свого рюкзака полімерну пляшку з бензином, відкрито та раптово, облив ним голову та тулуб потерпілої та, діставши запальничку, висунув вимогу, щоб йому передали 10 000 грн., що супроводжувалося погрозою насильства.
Потерпіла почала кликати на допомогу свого чоловіка, який почувши крики дружини, зайшов до кімнати та почав здійснювати опір підозрюваному, а саме почав наносити йому удари палицею по руках і тулубу. В цей час, потерпіла вибігла на вулицю і почала кликати на допомогу сусідів.
Тоді, підозрюваний зрозумів, що його злочинні наміри можуть бути викриті та з місця вчинення злочину втік у невідомому напрямку.
⠀⠀⠀⠀
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
⠀⠀⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
⠀⠀⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀⠀⠀
Довідково:
ч. 1 ст. 187 КК України – Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій) (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області