flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід чоловікові, який підозрюється в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень знайомому, що спричинили його смерть

02 січня 2022, 12:45
Сьогодні, 2 січня 2022 року, у Вінницькому міському суді Вінницької області слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.
⠀⠀⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний 30 грудня 2021 року у вечірню пору доби разом із знайомим чоловіком, перебували в будинку їхньої знайомої, де всі разом розпивали алкогольні напої. Цього ж дня, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на грунті ревнощів та раптово виниклого конфлікту, підозрюваний розпочав суперечку з чоловіком. Після чого, підозрюваний завдав останньому декілька ударів (щонайменше 7) кулаками рук в область голови та шиї, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді тупої трамви шиї, набряку гортані, що призвели до механічної асфікції, від якої чоловік помер на місці події.
⠀⠀⠀⠀
При застосуванні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
⠀⠀⠀⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.
⠀⠀⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀⠀⠀
Довідково:
ч. 2 ст. 121 КК України – Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого (карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області