flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту молоду жінку, яка підозрюється у вбивстві свого співмешканця

28 грудня 2021, 16:04
У Вінницькому міському суді Вінницької області сьогодні 28 грудня відбулось засідання під час якого було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для жінки у вигляді тримання під вартою, яка підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що в нічну пору доби, 29-річна підозрювана, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за місцем свого проживання у м. Козятин, розпочала словесну суперечку зі своїм співмешканцем, що супроводжувалося образами в бік один одного, в результаті чого, останній, аби уникнути подальшого конфлікту, пішов відпочивати до спальні.
Будучи ображеною на дії чоловіка, підозрювана пішла на веранду, де взяла сокиру, повернулася до спальні, підійшла до ліжка на якому лежав чоловік та нанесла йому вищезгаданою сокирою понад 16 ударів в область голови, спричинивши тілесні ушкодження, від яких останній помер на місці події. Після чого, жінка зникла з місця події.
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювана може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу України – вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині (карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області