flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів обрано жінці, яка підозрюється у вбивстві свого чоловіка

05 березня 2021, 16:52
 
Слідчим суддею Вінницького міського суду Вінницької області, 5 березня 2021 року було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу стосовно жінки, яку підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України.
 
З матеріалів досудового розслідування стало відомо, що між підозрюваною, яка перебувала у стані алкогольного сп’яніння та її чоловіком виникла сімейна суперечка, під час якої жінка нанесла 2 удари кухонним ножем по тулубу, внаслідок чого заподіяла тяжкі тілесні ушкодження, через які останній помер на місці події.
 
При обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювана може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, впливати на потерпілу, а саме її доньку та свідків , а також вчинити інші кримінальні правопорушення.
 
Захисник заперечувала проти задоволення даного клопотання та просила суд обрати більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Підозрювана підтримала її думку.
 
Довідково:
- ч.1 ст.115 ККУ - умисне вбивство (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).
 
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Наразі тривають слідчі дії.
 
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області