flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту жінку, яку підозрюють у вбивстві свого співмешканця

02 березня 2021, 16:26
 
До Вінницького міського суду Вінницької області, 27 лютого надійшло клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу стосовно жінки, яку підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України.
 
З матеріалів досудового розслідування стало відомо, що між підозрюваною, яка перебувала у стані алкогольного сп’яніння та її співмешканцем виник конфлікт побутового характеру, під час якого жінка нанесла удар ножем в область грудної клітки, внаслідок чого заподіяла чоловіку тяжкі тілесні ушкодження, через які останній помер на місці події.
 
При обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювана може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, впливати на свідків , а також вчинити інші кримінальні правопорушення.
 
Захисник заперечувала проти задоволення даного клопотання та просила суд обрати більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Підозрювана підтримала її думку.
Довідково:
 
- ч.1 ст.115 ККУ - умисне вбивство (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).
Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області