flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту двох молодиків, яких підозрюють у вимаганні та незаконному позбавлені волі людини

26 лютого 2021, 18:37

Слідчими суддями Вінницького міського суду Вінницької області були розглянуті клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжних заходів підозрюваним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 146 та ч. ст.189 Кримінального кодексу України.

            Відповідно до матеріалів досудового розслідування, під час судового засідання стало відомо, що чоловіки з метою збагачення за рахунок потерпілого, змусили сісти його до автомобілю, заборонили останньому його покидати, погрожуючи тілесними ушкодженнями та тим, що залишать його у лісі, змушували виплатити їм неіснуючий борг у розмірі 20000 гривень.

При обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, впливати на свідків та потерпілого, а також вчинити інші кримінальні правопорушення.

Захист переконував суд, що більш м’який запобіжний захід, а саме цілодобовий домашній арешт є достатнім у даному випадку.

За результатами судових розглядів вказаних клопотань, дослідивши усі надані докази, проаналізувавши пояснення сторін кримінального провадження, суд визначив висунуті підозри обґрунтованими, тому задовольнив клопотання слідчих про обрання до підозрюваних запобіжні заходи у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

 

Наразі тривають слідчі дії.

 

Довідково: ч.2 ст. 146 ККУ - Незаконне позбавлення волі або викрадення людини вчинене  двома чи більше особами або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї (караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк).

 

ч.2 ст. 189 ККУ - Вимагання передачі чужого майна чи права на майно або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їхнього майна або майна, що перебуває в їхньому віданні чи під охороною (караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк).

Пресслужба Вінницького міського суду Вінницького області