flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

По справі про спалення вінницького декоративного трамвайчика винесено вирок

25 лютого 2021, 18:04

Сьогодні, 25 лютого, у Вінницькому міському суді Вінницької області було проголошено вирок учасниці руху «Femen» та хлопцю, що обвинувачуються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років).

Під час судового розгляду стало відомо, що дівчина у 2017 році оголила верхню частину тіла та підпалила макет фотолокації «Трамвайчик» біля фірмового магазину «Рошен» у центрі Вінниці. Обвинувачена дала пояснення у суді, що це було акцією протесту руху «Femen».

Суд визнав дівчину та її співучасника винними та призначив покарання у виді 2 та 3 років обмеження волі відповідно.

 Також суд стягнув з обвинувачених в рівних долях 71733, 19 гривень майнової шкоди, спричиненої злочином.

Наразі, вирок ще не набрав законної сили.

 Довідково: ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом (карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років).

                                                                                          Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області