flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється у вбивстві 80-річного орендаря будинку, в якому він знімав кімнату

24 лютого 2021, 18:17
 
Сьогодні, 24 лютого, до Вінницького міського суду Вінницької області надійшло клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів щодо чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).
 
Під час судового розгляду стало відомо, що підозрюваний перебував у стані алкогольного сп’яніння у кімнаті, де між останнім та орендарем цього будинку відбувся словесний конфлікт, після чого підозрюваний наніс 80-річному чоловікові дерев’яною палицею удари по голові, тулубу, руках та ногах, спричинивши тілесні ушкодження, від яких останній помер на місці.
 
У судовому засіданні прокурор просив суд задовольнити клопотання щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, вказавши ризики, передбачені ч.1 ст.177 Кримінального процесуального кодексу України.
 
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
 
Наразі тривають слідчі дії.
 
Довідково: ч. 1 ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України – особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.