flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, якого підозрюють в замаху на вбивство власного сина

06 лютого 2021, 12:03
 
До Вінницького міського суду Вінницької області, 6 лютого, надійшло клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу стосовно чоловіка, якого підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.15 та ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України.
 
З матеріалів досудового розслідування стало відомо, що між підозрюваним та його сином виник конфлікт побутового характеру, під час якого батько наніс юнаку удар розкладним ножем в область серця та легень, внаслідок чого заподіяв хлопцю тяжкі тілесні ушкодження, після чого залишив місце скоєння злочину.
 
Кримінальне правопорушення не було закінченим завдяки наданню молодику вчасної медичної допомоги. Наразі потерпілий перебуває у лікарні.
 
При обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, впливати на свідків та потерпілого, а також вчинити інші кримінальні правопорушення.
 
Захисник не заперечував проти задоволення даного клопотання. Підозрюваний підтримав його думку.
 
Довідково:
- ч.2 ст. 15 ККУ - замах на злочин (замахом на злочин є вчинення особою з прямим умислом діяння (дії або бездіяльності), безпосередньо спрямованого на вчинення злочину, при цьому злочин є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі).
 
- ч.1 ст.115 ККУ - умисне вбивство (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).
 
Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області