flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному, що надав завідомо неправдиві відомості про підготовку вибуху квартири

05 лютого 2021, 18:02
Суд обрав запобіжний захід підозрюваному, що надав завідомо неправдиві відомості про підготовку вибуху квартири
 
Сьогодні, 5 лютого, слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області задовольнив клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чоловікові, що підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України.
 
Відповідно до матеріалів досудового розслідування, раніше неодноразово судимий 44-річний чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, за допомогою мобільного телефону здійснив екстрений виклик на спеціальну телефонну лінію «102» та повідомив завідомо неправдиві відомості про підготовку вибуху квартири. В квартирі знаходились малолітня дочка та дружина.
 
Прокурор мотивував дане клопотання тим, що підозрюваний нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення ряду злочинів, не має постійного місця роботи та проживання, стійких соціальних зв’язків та зазначив про схильність чоловіка до вчинення злочинів.
 
Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Довідково: Санкцією частини першої статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до шести років.
 
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області