flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, що підозрюється у вчиненні розбою

04 лютого 2021, 11:24

        Суддею Вінницького міського суду Вінницької обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою вінничанину, який вчинив розбійний напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, з погрозою застосування такого насильства, поєднаний з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).


       За версією слідства, 24 грудня 2020 року, раніше судимий 53-річний вінничанин, проник у житловий будинок  та здійснив напад на доньку господарки помешкання. Нападник із застосуванням фізичної сили та насильства заволодів грошовими коштами та особистими речами потерпілої.

Підозрюваний не заперечував проти задоволення клопотання сторони обвинувачення, захисник, враховуючи думку свого підзахисного поклався на розсуд суду.

При обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків передбачених ст. 177 КПК України, а саме те, що підозрюваний може вчинити інше кримінальне правопорушення, може переховуватись від органів досудового розслідування, незаконно впливати на потерпілу з метою зміни її показань, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Довідково:  ч. 3 ст. 187 Кримінального Кодексу України - розбій, поєднаний з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

                                                                                                        Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області