flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Переможці конкурсу "Школа правосуддя. Мистецтво судової промови"

14 лютого 2022, 10:00
«Школа правосуддя» - це проєкт, що надає можливість студентській молоді вільно висловлювати свої думки та мотивує студентів до активної наукової роботи. Сприяє створенню умов для її творчого зростання та створює умови для відкритої комунікації студентства.
⠀⠀ ⠀⠀
Першою темою конкурсу є «Мистецтво судової промови». Студенти завдяки цьому етапу мають можливість особисто взяти участь у судовому засіданні, оголосити промову однієї із сторін в судовому процесі, що можливо для когось із учасників буде першим кроком для здійснення майбутньої мрії та виборі професії.
⠀⠀ ⠀⠀
18 учасників конкурсу, які пройшли усі відбірні етапи представили конкурсній комісії власні промови, розроблені, відповідно до модельних справ з цивільної та кримінальної спеціалізацій, у таких ролях: суддя, сторона обвинувачення – прокурор, захист обвинуваченого, обвинувачений, потерпілий, позивач, представник позивача та представник відповідача.
⠀⠀ ⠀⠀
Загалом конкурсна комісія обрала 9 переможців у номінаціях:
«Гран-прі» – Сніжана Шпирко;
«Найкраща судова промова судді» – Ірина Щербатюк;
«Найкраща судова промова сторони обвинувачення – прокурора» – Анна Калашнік;
«Найкраща судова промова потерпілого» – Олена Біла;
«Найкраща судова промова захисника обвинуваченого» – Вероніка Голодняк;
«Найкраща судова промова обвинуваченого» – Юлія Гороть;
«Найкраща судова промова позивача» – Анна Левченко;
«Найкраща судова промова представника позивача» – Діана Харченко;
«Найкраща судова промова представника відповідача» – Вікторія Дорош.
⠀⠀ ⠀⠀
А також, кожен із учасників заходу отримав сертифікати про участь та проходження двотижневого стажування на базі Вінницького міського суду Вінницької області.
⠀⠀ ⠀⠀
Під час нагородження переможців та вручення сертифікатів про участь у студентському конкурсі судових промов, конкурсна комісія зауважила на тому, що їх приємно здивувала «зрілість» напрямків всіх представлених робіт, відмітили актуальність і креативність проєктів промов, запевнили в готовності підтримки студентів та консультуванні в разі потреби, а також наголосили на бажанні подальшої співпраці з вищими навчальними закладами міста в рамках проєктної діяльності.
 
«Можливо, для багатьох з Вас цей конкурс став кульмінацією першого наукового дослідження. Кожен учасник конкурсу проявив наполегливість, цілеспрямованість та інтелект, тому переможених сьогодні немає, а здобутий досвід стане фундаментом для подальших професійних звершень» - звернулася до учасників Голова суду Ганна Гайду.
⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області