flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький суд оштрафував чоловіка, якого затримали копи на автовокзалі

31 серпня 2016, 14:47

 Міський суд сказав своє слово в історії суперечливого затримання копами таксиста біля Центрального автовокзалу. Таксиста оштрафували на 306 гривень «за дрібне хуліганство та непокору законним вимогам поліцейського».

 

Про це повідомили у прес-службі Вінницького міського суду Вінницької області.

«Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 32 Закону України «Про Національну поліцію» поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують відповідне право особи у випадку якщо зовнішні ознаки такої особи чи транспортного засобу або дії особи дають достатні підстави вважати, що особа причетна до вчинення правопорушення, транспортний засіб може бути знаряддям чи об’єктом вчинення правопорушення», —  йдеться в повідомленні суду.

Винуватця судили за статтями 173 та 185 Кодексу України про адміністративні порушення (дрібне хуліганство та злісна непокора законним вимогам поліцейського) Чоловіка зобов'язали сплатити штрафи у розмірі 3 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А це 306 гривень (один неоподаткований мінімум — 17 гривень - авт.).

Нагадаємо, днями, у Вінниці біля Центрального автовокзалу копи затримали чоловіка, який у грубій формі відмовляв поліцейському надати документи на перевірку. Коли чоловік, який називав себе таксистом, в котрий раз відмовився надати документи, вінницькі копи його «скрутили». Відео цього інциденту з’явилося у соцмережах, що викликало бурхливу суперечку між містянами.

Посилання на джерело: http://vn.20minut.ua/Podii/vinnitskiy-sud-oshtrafuvav-cholovika-yakogo-zatrimali-kopi-na-avtovokz-10537841.html