flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Історія із затриманням чоловіка біля автовокзалу, яка збурила Інтернет, отримала продовження

31 серпня 2016, 14:11

Вінницький суд оштрафував чоловіка, який влаштував суперечку з поліцейським біля центрального автовокзалу. Чоловік відмовився надавати копу свої документи, через що його доправили до відділку. 25 серпня суд виніс вирок та став на бік патрульного.

Нагадаємо, цей випадок набув резонансу після того, як в мережу потрапив запис затримання. Думки користувачів розділилися, одні підтримали дії правоохоронців, інші висловилися за громадянина, якого в результаті доправили у відділок в кайданках. Крапки над усім "і" поставив Вінницький міський суд.

Про деталі розгляду справи йдеться на офіційному сайті установи: "Під час розгляду зазначених справ було встановлено, що зловмисник нецензурно виражався у громадському місці, а також не виконав законну вимогу поліцейського щодо пред’явлення документів, що посвідчують особу та документів, які надають право на здійснення пасажирських перевезень.  Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 32 Закону України «Про Національну поліцію» поліцейський має право вимагати в особи пред’явлення нею документів, що посвідчують особу, та/або документів, що підтверджують відповідне право особи у випадку якщо зовнішні ознаки такої особи чи транспортного засобу або дії особи дають достатні підстави вважати, що особа причетна до вчинення правопорушення, транспортний засіб може бути знаряддям чи об’єктом вчинення правопорушення".

Як зазначають у прес-службі суду до правопорушника були застосовані адміністративні стягнення у вигляді  штрафів  розмірами 3 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян відповідно.

Джерело: http://vinbazar.com/news/nshe/storiya-iz-zatrimannyam-cholovika-bilya-avtovokzalu-yaka-zburila-nternet-otrimala-prodovzh