flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький суд посадив Малиновського під домашній арешт по справі шахрайств

18 лютого 2016, 12:47

 

Як повідомляє інтернет видання "Вінниця Daily", Вінницький міський суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 2 місяці з носінням електронного браслету відомому вінницькому аферисту Віктору Малиновському, що очолює рух «божевільних одиноких бабусь із каструлями», в рамках кримінальної справи щодо шахрайства з неповерненням валютного кредиту та махінації із заставною власністю, яку той здійснював у 2006-2007 роках.

Під час слухань у суді і дебатів з прокурором Малиновський представився у новій епостасі – журналіста та головного редактора газети і сайту "Голос Народу", але це не допомогло уникнути ухвалення рішення суддєю Сергієм Клапоущаком, який присудив звинувачуваному 2 місяці домашнього цілободового арешту зі носінням електронного браслету.

- Суд намагається позбавити мене можливості вести громадську діяльність, ходити по місту і спілкуватись із людьми, - заявив після суду Малиновський. - Тому на суддю не подіяли всі мої докази, постійні приходи на виклики слідчої та допити... Буду подавати апеляцію, вже готую апеляційну заяву із своїм захисником.

 Прокуратура звинувачує Малиновського як засновника кількох комерціних фірм в неповерненні банкам отриманих валютних кредитів в сумі 500 та 700 тисяч доларів США та шахрастві із заставним майном по цих кредитах.

 

У свою чергу бізнесмен заявляє, що його горілчаний завод зазнав нападу СБУ, робота виробництва була заблокована на 2,5 роки і обладнання на 4,1 мільйони було порізане арбітражним керуючим у змові із правоохоронцями. Тому зазначене підприємство і пов.язані зі ним інші комерйціні структури не змогли віддати кредити...

 

Детальніше: https://vindaily.info/vinnytsky-sud-posadyv-malynovskoho-pid-domashnij-aresht-po-spravi-shahrajstv-9-richnoi-davnyny.html