flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

МАЙБУТНІ ЮРИСТИ ВІДВІДАЛИ ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

10 квітня 2017, 16:59

         6 квітня 2017 року Вінницький міський суд провів черговий День відкритих дверей, учасниками якого були студенти Донецького національного університету ім. Василя Стуса.

Зустріли гостей заступник керівника апарату суду Руслана Федорова та прес-секретар суду Ірина Лісінчук. Розмову зі студентами розпочала прес-секретар, яка зробила невеличкий екскурс в історію: розповіла про становлення Вінницького міського суду та судової системи загалом. По тому, Руслана Вікторівна ознайомила учасників заходу із нормами поведінки, які умовно розділила на дві групи – загальноприйняті етичні норми поведінки в публічному місці та норми, які прямо чи опосередковано передбачені в процесуальному законодавстві. Після цього студенти мали змогу ознайомитись із роботою одного з найбільших міських судів України – Вінницького міського суду Вінницької області, – зсередини.

Першим кроком в цьому ознайомленні стало відвідування залу судового засідання, де гостей ознайомили із загородженням, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам.

Також головний спеціаліст відділу інформаційно-технічного забезпечення Дмитро Хоменко ознайомив студентів із системою захисту свідків і потерпілих у справах по викраденню людей, яку спеціально для суду облаштувала Міжнародна організація міграції.

Крім того, Руслана Вікторівна розповіла учасникам заходу про процедуру формування та впорядкування судових справ. Також студентам випала можливість поспілкуватися із помічником судді Анатолієм Омельчуком та секретарем судового засідання Євгенієм Пєсковим.

Під час розмови з майбутніми юристами, працівники суду поділились досвідом роботи на займаних посадах, наголосили на неабиякій відповідальності, яка покладена на кожного працівника апарату суду та суддів, закликали старанно вчитись, аби в майбутньому студенти могли стати їхніми колегами-юристами.

       

Тут же зі студентами поспілкувалась начальник відділу ведення архівних справ Інна Островська. У своєму виступі вона ознайомила студентів зі специфікою роботи відділу, який вона очолює: повідомила, хто і як може замовити копію рішення, який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

    

 Також зауважила, що архів Вінницького міського суду є одним з найбільших в Україні, адже тут зберігається понад 1 мільйон справ. Найстаріші рішення у справах, які зберігаються в архіві, датовані 1944 роком.

           

Після цього учасники заходу відвідали відділ прийому та реєстрації (канцелярії), де секретар суду Ірина Дерев’яга пояснила майбутнім правникам як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної кореспонденції суду. 

        

Також  учасники заходу мали можливість на власні очі побачити, як здійснюється  процес автоматичного розподілу справ.

  

Наприкінці заходу організатори подякували всім учасникам за увагу й активність, за щирий інтерес в очах та жвавість при обговоренні тих чи інших питань. Студенти в свою чергу подякували за змістовну екскурсію та цінну інформацію, якою збагатили свої знання в сфері юриспруденції. 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області