flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей до свята студентів у Вінницькому міському суді Вінницької області

17 листопада 2016, 16:30

 17.11.2106 року до Дня студента у Вінницькому міському суді Вінницької області пройшов день відкритих дверей. До суду завітали студенти 1 курсу факультету менеджменту та права з Аграрного університету.

Розпочали захід заступники керівника апарату суду Федорова Руслана Вікторівна та Рабчинська Інна Євгенівна. Молоде покоління уважно вислухало історію створення Вінницького міського суду та короткий інструктаж стосовно правил етичної поведінки у суді й під час судового засідання.

Ознайомлення з роботою апарату суду розпочалось у відділі прийому та реєстрації (канцелярії суду). Інна Євгенівна та начальник відділу Мар»яна Калкутіна пояснили майбутнім юристам як приймається та реєструється вхідна кореспонденція суду. Також був продемонстрований процес автоматичного розподілу справ між суддями.

 

Далі гості відвідали архів Вінницького міського суду, де зберігається понад мільйон справ, а найстаріша з них розглянута ще в 1945 році. Начальник відділу ведення архівних справ Інна Островська розповіла про роботу відділу.

Окрім цього, майбутні правники мали змогу ознайомитись з системою захисту свідків і потерпілих у справах  по викраденню людей, яку спеціально для суду облаштувала Міжнародна організація міграції, а також із загородженням, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам.

Найцікавішим було відвідування судового засідання з розгляду кримінального провадження, головучим суддею якого був Бернада Євген Валерійович.

Майбутні правники залишились задоволені екскурсією й вдячні за змогу побачити як функціонує суд зсередини.