flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для молодого покоління правників

03 жовтня 2016, 11:05

30 вересня 2016 року до Вінницького міського суду Вінницької області на День відкритих дверей завітали учні 9 та 11 класу закладу “Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-ліцей № 7 Вінницької міської ради”, які навчаються за юридичним профілем.

Захід почався з невеликого екскурсу в роботу одного з найбільших місцевих загальних судів першої інстанції, який провела прес-секретар суду Катерина Сільницька.

Окрім цього, учні змогли дізнатися про новини в законодавстві щодо  правосуддя. Майбутні правники дізналися про зміни у судовій системі України; про вимоги, які ставляться до кандидатів на посаду судді; про порядок  призначення суддів та інші новації, впровадженні змінами до Конституції України та новим Законом України «Про судоустрій і статус суддів».

Цікавим для учнів стало спілкування з представником батальйону національної поліції особливого призначення Вадимом Паровим, який провів короткий інструктаж з правил поведінки у суді.

Наступним кроком в ознайомленні з роботою суду стало спілкування з начальником відділу прийому і реєстрації (канцелярія) суду Мар’яною Калкутіною. Вона  розказала про порядок прийому та реєстрації вхідної кореспонденції суду та роботу автоматизованої системи документообігу суду.

Також був продемонстрований автоматичний розподіл справ між суддями.

Але найочікуванішим моментом стало відвідування судового засідання. Цього разу учні мали змогу бути присутніми під час розгляду кримінального провадження, за обвинуваченням осіб у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.187 КК України (розбій вчинений групою осіб), де побачили як відбувається перехресний допит свідка у суді.

 Наприкінці зустрічі учні мали змогу поблукати лабіринтами  одного з найбільших архівах суду України, в якому зберігається понад 1 мільйону справ.

Вінницький міський суд Вінницької області виражає велику вдячність всім учасникам заходу!