flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти- правники відвідали Вінницький міський суд

09 червня 2016, 14:45

  Вчора, 08 червня 2016 року, Вінницький міський суд Вінницької області провів День відкритих дверей для студентів третього курсу факультету «менеджменту і права» Вінницького національного аграрного університету, які навчаються за напрямом «Право».

Гостей зустріла прес-секретар суду Сільницька Катерина, яка провела невеликий екскурс в історію становлення Вінницького міського суду Вінницької області. Також майбутні правники дізналися про організацію роботи суду. Окрім цього, гості дізналися як себе поводити у будівлі суду та під час судового засідання.

 

На початку заходу,  студенти мали змогу ознайомитись з порядком проходження до суду.

Гості відвідали зал судового засідання заступника Голови Вінницького міського суду Вінницької області Гайду Ганни Володимирівни, де їм була продемонстрована система захисту допиту свідків. Зазначена система дає змогу проводити позавізуальний допит особи що унеможливлює його ідентифікацію та забезпечує сторонам кримінального провадження можливість ставити запитання і слухати відповіді на них.

Окрім цього, студенти третього курсу мали можливість оглянути загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду і присутніх.  Замість «клітки», підростаюче покоління побачило спеціально обладнану лаву, яка відділяє від зали металева конструкція з куленепробивним склом, що відповідає європейським стандартам.

Далі студенти спустились на перший поверх будівлі до відділу прийому і реєстрації (канцелярії), з якого  починається складний процес судочинства. До цього відділу надходять всі матеріали, справи, обвинувальні акти та  вхідна кореспонденція суду. Гостей зустріла Мар’яна Калкутіна, начальник відділу.

Також майбутнім юристам була продемонстрована Автоматизована система документообігу суду.

Також студенти ознайомились з обовязками помічника судді та секретаря судового засідання.

Але кульмінацією заходу  стало відвідування підготовчого судового засідання, яке проводилось під час розгляду кримінального провадження за обвинуваченням осіб у вчиненні розбою. Головуючим по справі був Бернада Євген Валерійович.

Наприкінці зустрічі, студенти відвідали найбільший архів місцевого суду у Вінницькій області, в якому зберігається понад 1 мільйону справ.

 

Завідувач відділу Ліна Костюк, провела екскурсію одним з приміщень архіву та показала найстарішу справу, яка датується 1944 роком.