flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчаємо майбутнє покоління юристів

07 червня 2016, 17:36

  Сьогодні, 07 червня 2016 року, Вінницький міський суд Вінницької області провів черговий День відкритих дверей. Гостями цього разу стали студенти факультету «менеджменту і права» Вінницького національного аграрного університету, які навчаються за напрямом «Право».

Традиційно, захід розпочала заступник керівника апарату суду Руслана Федорова. Вона розповіла майбутнім юристам про систему судової влади, історію Вінницького міського суду Вінницької області та організацію роботи  у суді. Окрім цього, був проведений інструктаж з правил поведінки у будівлі суду та під час судового засідання.

Екскурсію Храмом Правосуддя провела прес-секретар суду Катерина Сільницька.

 Першим етапом в ознайомленні з роботою одного з найбільших місцевих судів України стало відвідування зали судових засідань, яка облаштована новітніми технологіями у сфері судочинства.

 
У залі була продемонстрована система захисту допиту свідків та потерпілих, яку спеціально для Вінницького міського суду Вінницької області облаштувала Міжнародна організація міграції.  Дана система дає змогу проводити позавізуальний допит особи що унеможливлює його ідентифікацію та забезпечує сторонам кримінального провадження можливість ставити запитання і слухати відповіді на них.
Також, студенти-правники мали можливість оглянути загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду і присутніх.  Замість «клітки», підростаюче покоління побачило спеціально обладнану лаву, яка відділяє від зали металева конструкція з куленепробивним склом, що відповідає європейським стандартам.
Окрім цього, майбутні юристи мали змогу ознайомитись з роботою помічника судді та секретаря судового засідання.
 
 Також, був продемонстрований автоматичний розподіл справ між суддями.
Цікавим стало відвідування архіву Вінницького міського суду Вінницької області, де зберігається понад 1 мільйону справ.
 
Начальник відділу ведення архівних справ Інна Островська показала студентам найстарішу справу, яка зберігається у суді ще з 1944 року.
Але найочікуванішим моментом для гостей було відвідування судового засідання. Сьогодні, майбутні правники були присутні під час розгляду кримінального провадження щодо шахрайства, головуючим суддею якого був Каленяк Руслан Анатолійович.