flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Дня захисту дітей Вінницький міський суд запросив до себе учнів школи-гімназії №7

02 червня 2016, 16:52

 01 червня 2016 року з нагоди Дня захисту дітей, Вінницький міський суд Вінницької області запросив до себе учнів 8 та 10 класу закладу “Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-ліцей № 7 Вінницької міської ради”.

Цей захід був спрямований на вдосконалення системи правової освіти підростаючого покоління, набуття ним необхідного рівня правових знань, формування поваги до права, а також на ознайомлення з структурою суду та його роботою.

Гостей зустріли заступник керівника апарату Вінницького міського суду Вінницької області Руслана Федорова та прес-секретар суду Катерина Сільницька.

Руслана Федорова розповіла про історію Вінницького міського суду  Вінницької області та про роботу його апарату, а також про судочинство України в цілому.  Окрім цього,  був проведений короткий інструктаж з правил поведінки у суді та під час судового засідання.

Першим етапом в ознайомленні з роботою суду стало відвідування відділу прийому та реєстрації (канцелярії). Мар’яна Калкутіна, начальник відділу, пояснила гостям: яким чином приймається та реєструється вхідна кореспонденція суду.
Далі, гості відвідали архів суду, де були дуже вражені кількістю справ, що зберігаються в суді.
 
Ліна Костюк, завідувач архіву ознайомила з порядком зберігання та знищення судових справ.
Цікавим  для підростаючого покоління стала демонстрація системи захисту свідків та потерпілих у справах  по викраденню людей, яку спеціально для суду встановила Міжнародна організація міграції.  Застосування цієї системи дало змогу проводити позавізуальний допит особи з іншого приміщення, що унеможливлює її індентифікацію.
 

 Також, учні мали змогу «приміряти» посаду судді.

 

Але найцікавішим для гостей стало відвідування судового засідання. Головуючим по справі був суддя Бернада Євген Валерійович. Окрім цього, до засідання вони мали змогу поспілкуватись з Євгеном Валерійовичем та прес- секретарем суду, які відповіли на всі питання учасників заходу.
Наприкінці заходу юні гості були дуже вражені роботою одного з найбільших місцевих судів України.
 
Вінницький міський суд Вінницької області вітає учасників
Дня відкритих дверей та всіх дітей України з Днем захисту дітей!