flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні юристи з Технологічно-промислового коледжу вдосконалюють свої знання

30 березня 2016, 12:11

 29 березня 2016 року Вінницький міський суд Вінницької області відвідали студенти 2 курсу юридичного відділення Технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету, які навчаються за спеціальністю «Правознавство». Разом з ними завітала викладач коледжу Чернюк Світлана Сергіївна.

На початку візиту для студентів був проведений короткий інструктаж з правил поведінки у суді та під час судового засідання.

Кроком до здобуття практичних навичок для майбутніх юристів стала участь у розгляді кримінальних проваджень, головуючим суддею яких був Каленяк Руслан Анатолійович.

Перше судове засідання було присвячене розгляду кримінального провадження щодо порушення правил безпеки дорожнього руху. Під час другого засідання розглядалось кримінальне провадження щодо обвинувачення підсудного у вчиненні державної зради та участі у терористичній організації.

Окрім цього, майбутні правники мали змогу ознайомитись з системою захисту свідків і потерпілих у справах  по викраденню людей, яку спеціально для суду облаштувала Міжнародна організація міграції, а також із загородженням, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам.

 

Наприкінці заходу, студенти залишились враженими роботою одного з найбільших місцевих судів України та очікують на наступні зустрічі.

Прес-служба Вінницького міського суду

Вінницької області