flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відкрив двері для майбутніх правників

11 березня 2016, 16:21

 Сьогодні, 11 березня 2016 року, до Вінницького міського суду Вінницької області завітали студенти першого курсу Вінницького торгово-економічного інституту КНТЕУ, які навчаються за спеціальністю «право», спеціалізація «комерційне право».

Зустріли гостей заступники керівника апарату Рабчинська Інна Євгенівна, Федорова Руслана Вікторівна  та прес-секретар суду Сільницька Катерина. Руслана Вікторівна розповіла  про історію становлення Вінницького міського суду  та провела короткий інструктаж з правил поведінки у суді.

 

Наступним  кроком в ознайомленні з роботою Храму Правосуддя стало   відвідування відділу прийому та реєстрації (канцелярії), де Інна Євгенівна пояснила майбутнім правникам як  приймається та реєструється вхідна кореспонденція суду. Окрім цього, був продемонстрований процес автоматичного розподілу справ. 

 

 

Але найбільш очікуваним моментом для студентів-правників стало  відвідування відкритого  судового засідання. Цього разу студентам випала можливість бути присутнім під час розгляду кримінального провадження по обвинуваченню підсудного у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.190 КК України (шахрайство). Головуючим суддею був Бернада Євген Валерійович.

 

Далі студенти мали змогу ознайомитись з системою захисту свідків і потерпілих у справах  по викраденню людей, яку спеціально для суду облаштувала Міжнародна організація міграції, а також із загородженням, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам.
Наприкінці зустрічі гості відвідали архів Вінницького міського суду, в якому зберігається понад 1 мільйону справ. Окрім цього, начальник відділу ведення архівних справ Островська Інна Вікторівна розповіла про роботу відділу та показала найстарішу справу, яка датована 1945 роком.