flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двері Вінницького міського суду Вінницької області відкрилися для студентів юридичного факультету Донецького національного університету

04 грудня 2015, 10:13

              02 грудня 2015 року до Вінницького міського суду Вінницької області завітали  студенти 3 курсу юридичного факультету Донецького національного університету.

Захід розпочали керівник апарату Вінницького міського суду Неля Гудемчук та заступник керівника апарату Руслани Федорової, які розповіли про судову систему в цілому, про історію створення Вінницького міського суду, роботу апарату суду, а також провели короткий інструктаж з правил поведінки у суді і під час судового засідання. Після чого, командир взводу батальйону поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції, лейтенант поліції Паровой Вадим Володимирович розповів майбутнім правникам, які функції виконує батальйон з охорони правопорядку у будівлі суду та біля неї.

Під час зустрічі, студенти відвідали відділ прийому і реєстрації, де заступник керівника апарату  Інна Рабчинська розповіла про порядок прийому та опрацювання матеріалів, які надходять до суду. Також гостям було продемонстрована в дії автоматизована система документообігу суду.

 

Потім була проведена екскурсія відділами суду, де студенти мали змогу ознайомитись з умовами роботи в суді.

Але найбільш очікуваним моментом для студентів-правників було відвідування відкритого  судового засідання. Цього разу студентам випала можливість бути присутнім під час розгляду кримінального провадження у складі суду Бернада Є.В., Старинщук О.В., Ковальчук Л.В.

Також, майбутні юристи охоче подивились на роботу обладнання, за допомогою якого проводиться позавізуальне опитування свідків та потерпілих, яке було налаштоване Міжнародною організацією міграції в рамках міжнародної програми захисту потерпілих та свідків у кримінальних справах про торгівлю людьми.

Суддя Вікторія Дернова розповіла студентам про кваліфікаційні вимоги до кандидатів на посаду судді, про порядок призначення судді вперше.  

Наприкінці зустрічі студенти відвідали архів Вінницького міського суду Вінницької області в якому зберігаються понад 1 мільйону справ, де які з них зберігаються ще з 1945 року.

                        

Залишаючи стіни одного з найбільших в Україні місцевих судів студенти сподівались на наступні зустрічі.

Після заходу була проведена робоча зустріч керівництва Вінницького міського суду Вінницької області з Оленою Антонюк, доцентом кафедри цивільного права і процесу юридичного факультету Донецького національного університету, кандидат юридичних наук, де були обговорені питання подальшої плідної співпраці.