flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Вінницького міського суду завітали майбутні юристи з Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна»

07 жовтня 2015, 09:07

             06 жовтня 2015 року Вінницький міський суд Вінницької області провів «День відкритих дверей»  для студентів 3-4 курсів Вінницького соціально-економічного інституту Університету  «Україна», які навчаються за спеціальністю «правознавство». Разом з ними до суду завітала завідувач кафедри «бізнесу і права» Вінницького соціально-економічного інституту Університету  «Україна»  Олена Мисак.

Захід розпочався з вступного слова керівника апарату Вінницького міського суду Нелі Гудемчук та заступника керівника апарату Руслани Федорової, які розповіли про судову систему в цілому про історію створення Вінницького міського суду, роботу апарату суду, а також провели короткий інструктаж з правил поведінки у суді і під час судового засідання. Після чого, заступник командира спеціального підрозділу Олександр Савчук розповів майбутнім правникам, які функції виконує судова міліція і показав яким чином пропускають людей до суду.

Під час зустрічі, студенти відвідали відділ прийому і реєстрації, де заступник керівника апарату  Інна Рабчинська розповіла про порядок прийому та опрацювання матеріалів, які надходять до суду. Гості мали змогу наочно  переконатися, що розподіл справ між суддями здійснюється за допомогою автоматизованої системи документообігу суду.

Студенти-правники, вдосконалюючи свої практичні і теоретичні навички,  були присутні у відкритомусудовому засіданні під час розгляду клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу, головуючим суддею якого був голова Вінницького міського суду Михайленко Андрій Васильович.  Після засідання студенти мали змогу поспілкуватись з головою суду, який з радістю відповів на всі питання.

Майбутні юристи охоче подивились на роботу обладнання, за допомогою якого проводиться позавізуальне опитування свідків та потерпілих, яке було налаштоване в рамках міжнародної програми захисту потерпілих та свідків у кримінальних справах про торгівлю людьми.

Протягом проведення заходу студенти виявляли неабиякий інтерес щодо професії судді і суддя Вікторія Дернова розповіла студентам про кваліфікаційні вимоги до кандидатів на посаду судді, про порядок призначення судді вперше. Також цікавим для майбутніх правників виявився механізм обрання присяжних і народних засідателів.

Студенти, залишаючи стіни будівлі правосуддя, були вражені роботою одного з найбільших в Україні місцевих судів.