flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Вінницького міського суду прийняв участь у круглому столі «Безпека адвокатської діяльності як конституційна гарантія права на захист»

13 квітня 2016, 16:22

         13 квітня 2016 року у Вінниці у конференц-залі готелю «Франція» відбувся круглий стіл  «Безпека адвокатської діяльності як конституційна гарантія права на захист» організований Радою адвокатів Вінницької області та  Комітетом із захисту прав і гарантій адвокатської діяльності при НААУ України.  У заході прийняв участь суддя Вінницького міського суду Вінницької області Ігор Чернюк. 

Передумовою проведення круглого столу стала критична кількість порушень прав адвокатів України впродовж 2013-2016 років, незважаючи на численні європейські та міжнародні стандарти, які закріплюють гарантії їхньої  діяльності.

Учасниками круглого столу були голова комітету із захисту прав і гарантій адвокатської діяльності при Національній асоціації адвокатів України Ганна Колесник,  суддя апеляційного суду Вінницької області Антон Рупак, начальник управління нагляду у кримінальному проваджені прокуратури Вінницької області Владислав Джос, начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Сергій Кримчук, також запрошені адвокати та представники ЗМІ.

В рамках круглого столу була висвітлена низка питань, зокрема, щодо гарантій права на захист та гарантій права здійснювати захист. Окрім цього були обговорені факти порушення прав та гарантій адвокатської діяльності та шляхи забезпечення безпеки адвокатської діяльності та збереження адвокатської таємниці.