flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судова реформа: чи прийняли до уваги думку суддів?

26 лютого 2016, 14:21

                   

24 лютого 2016 року у приміщенні Вінницького прес-клубу відбулася прес-конференція: «Судова реформа: коли вінничанам чекати змін», яка відбулась у рамках інформаційної кампанії «Конституція».

У заході прийняли участь заступник керівника апарату Вінницького міського суду Вінницької області Руслана Федорова  та прес-секретар суду Катерина Сільницька. Також були присутні й інші представники судових установ міста Вінниці, серед яких заступник голови Апеляційного суду Вінницької області Валерій Вавшко та керівник апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду Інна Грищук.

Під час конференції Ігор Коліушко, експерт з публічного права, голова правління Центру політико-правових реформ та Роман Куйбіда, заступник голови правління Центру політико-правових реформ, головний експерт групи судова реформа Реанімаційного пакету реформ розказали про перебіг конституційних змін в частині правосуддя та децентралізації.
Окрім цього, на конференції були презентовані результати нещодавно проведеного опитування щодо ставлення вінничан до судової влади та їх сприйняття реформ у судовій системі, за результатами яких була відзначена повна недовіра  до судової влади (менше 1%).

 

В супротив цього, заступник голови Апеляційного суду представив результати опитування, яке було  проведено  в рамках проекту «Опитування громадян щодо їх задоволеності якістю функціонування Апеляційного суду Вінницької області та судів Хмельницької області»  незалежною   громадською організацією «Подільська Правозахисна Фундація» за сприянням проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Відповідно до  яких 42 % учасників судового процесу, опитаних в апеляційному суді з жовтня по грудень 2015 року, довіряють судовій системі України. Щодо якості роботи працівників суду, то більше 45 % респондентів оцінили її на «відмінно».