flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою

22 лютого 2016, 11:53

18 лютого 2016 року відбулась прес-конфереція заступника голови Вінницького міського суду Вінницької області Іванченка Ярослава Миколайовича за участю журналістів Тетяни Фіщук з радіокомпанії «Місто над Бугом» та Юрія Безуглого з «Вінницької газети».

Під час зустрічі Ярослав Миколайович висловив свою позицію про діяльність проекту «Відкритий суд», який ініціювала всеукраїнська організація «Відкрита Україна». В контексті цього питання був обговорений Закон України «Про забезпечення права на справедливий суд» в частині можливості проведення в залі судового засідання фотозйомки, відео- та аудіо запису.

Окрім цього, заступник голови суду надав коментар стосовно внесених змін  до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання.

Запис проведеної  зустрічі  буде висвітлений на сайті Вінницького міського суду Вінницької області, в ефірі радіокомпанії «Місто над Бугом», а також  на сторінках часопису вінницької громади «Вінницька газета».