flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз розгляду Вінницьким міським судом Вінницької області запитів на отримання публічної інформації за 2015 рік

15 лютого 2016, 12:06

  АНАЛІЗ

розгляду Вінницьким міським судом Вінницької області

 запитів на отримання публічної інформації

за 2015 рік

На виконання пункту 10 статті 15 Закону України «Про доступ до публічної  інформації» у Вінницькому міському судді Вінницької області проведено аналіз розгляду  запитів на отримання публічної  інформації у 2015 році.

Доступ до публічної інформації забезпечувався судом постійно  шляхом:

1) систематичного та оперативного оприлюднення публічної інформації на інформаційних стендах у приміщенні суду та на офіційному веб-сайті суду;

2) надання інформації за запитами на інформацію.

Протягом 2015 року до суду надійшло 136 запитів на інформацію (серед них запитів від фізичних осіб – 55, від юридичних - 81).

За результатами розгляду запитів у 119 випадках суд надав запитувану інформацію у повному обсязі, в 6 - частково, у 10 – відмовив у наданні інформації, а один запит направив для розгляду за належністю.

Найбільша кількість запитів стосувалася надання інформації про штат суддів та їх спеціалізацію, надання копій декларацій про доходи суддів та висвітлення окремих судових процесів.

Також значний обсяг отриманих запитів стосувався надання учасникам судового розгляду інформації  щодо відправлення правосуддя (в тому числі й отримання копій судових рішень). Дане питання було найбільш проблемним, оскільки громадяни найчастіше неправильно трактували положення Закону України «Про доступ до публічної інформації», вважаючи, що посилання ними на певну статтю зазначеного Закону дасть можливість їм отримати копії рішень суду в 5-денний термін.

Усі отримані судом запити опрацьовано у встановлені законодавством терміни із наданням вичерпних відповідей та роз’яснень.  Відповіді на вказані запити були надані в письмовій формі та направлені запитувачам поштою, а в деяких випадках – електронною поштою.