flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уряд пропонує звільнити від сплати судового збору ще один орган

02 вересня 2013, 11:49

 Уряд пропонує звільнити від сплати судового збору ще один орган

Незважаючи на протест з боку депутатів, Кабінет Міністрів України продовжує подавати проекти відносно звільнення від сплати судового збору окремих органів. 
Так, зареєстровано проект № 3113, яким Кабінет Міністрів України пропонує звільнити від сплати судового збору центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення, орган виконавчої влади Автономної Республіки Крим, що реалізовує державну політику у сфері соціального захисту населення…

Детальніше


З 01 січня 2014 року буде удосконалено систему захисту персональних даних в Україні 

Питання захисту персональних даних та наявність в Україні належного законодавства у цій сфері, а також функціонування незалежного органу у сфері захисту персональних даних є обов’язковою передумовою реалізації першого (законодавчого) етапу реалізації Плану дій щодо лібералізації візового режиму для України з боку Європейського Союзу. 
 Як відомо, Верховна Рада України ухвалила 03 липня 2013 року Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи захисту персональних даних», яким уповноваженим органом у сфері захисту персональних даних визначений Уповноважений Верховної Ради України з прав людини. 
 
Детальніше  


Усі справи стануть електронними, правосуддя — цілодобовим, а учасники процесу нарешті забудуть про черги

Ще 25 років тому адвокати навряд чи могли собі уявити, що документи міститимуться в їхніх мобільних телефонах. 10 років тому правники й не підозрювали, що штурмуватимуть інтернет-простір та використовуватимуть віртуальні засоби зв’язку. А нині суди здійснюють електронний обмін інформацією зі сторонами процесу, а останні отримують виклики на засідання за допомогою смс-повідомлень. Та це лише початок змін, у майбутньому учасників судових процесів очікують свіжі новації…

Детальніше