flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

05.07.2013 в Апеляційному судді Вінницької області відбулася чергова відеоконференція з питань реалізації положень нового Кримінально-процесуального кодексу України

06 липня 2013, 12:05

 5 липня 2013 року в приміщенні Апеляційного суду Вінницької області у режимі відеоконференцзв’язку відбувся семінар за участі суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ на тему: «Слідчі судді», в якому взяли участь слідчі судді та судді-криміналісти Вінницького міського суду Вінницької області.

Під час цього засідання у режимі відеоконференцзв’язку судді ВССУ, апеляційних і місцевих судів обговорили питання практичного застосування положень Кримінального процесуального кодексу України, зокрема щодо діяльності слідчих суддів.

Відкриваючи захід, заступник Голови ВССУ Станіслав Міщенко зауважив, що зазначені питання вже були предметом обговорення під час тематичних семінарів, ініційованих ВССУ, зокрема й у режимі відеоконференції. Але про необхідність повернення до цієї теми свідчить той факт, що до ВССУ на сьогодні надійшло понад двісті запитань, пов’язаних із діяльністю слідчих суддів, які потребують відповідних роз’яснень задля забезпечення єдиних підходів застосування положень нового КПК. Станіслав Міщенко подякував судам за активну участь у відеоконференціях і запевнив, що практику їх проведення буде обов’язково продовжено у ІІ півріччі цього року. «Найближчим часом ми визначимось із тематикою на ІІ півріччя 2013 року. Тому надсилайте свої пропозиції, з урахуванням яких ми і розробимо план проведення таких засідань», –  звернувся до коллег Станіслав Міщенко. Водночас він зазначив, що для покращення ефективності співпраці апеляційним судам необхідно розпочинати роботу над узагальненням судової практики застосування норм КПК та про їх результати інформувати ВССУ, не чекаючи офіційних запитів. «Тоді наше спілкування відбуватиметься не в односторонньому порядку, а в режимі діалогу».

Під час засідання судді судової палати у кримінальних справах ВССУ Сергій Слинько, Володимир Британчук та Жанна Єленіна детально розглянули проблемні аспекти застосування кримінального процесуального законодавства та надали колегам вичерпні відповіді, зокрема щодо обрання запобіжних заходів на підставі ухвали слідчого судді, повноважень слідчих суддів апеляційних інстанцій, оскарження рішень, дій чи бездіяльності під час досудового розслідування, а також щодо заходів забезпечення кримінального провадження і підстав їх застосування.

Проведення наступного заходу у режимі відеоконференцзв’язку заплановано на вересень 2013 року.

Матеріал з офіційного сайту Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ