flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В рамках заходу «День відкритих дверей» один із найбільших судів України приймає гостей

30 листопада 2017, 11:34

Цього тижня до Вінницького міського суду Вінницької області завітали студенти 2 курсу факультету економіки, менеджменту і права Вінницького торговельно-економічного інституту Київського національно-економічного університету з куратором Оксаною Слободинською – кандидатом історичних наук, доцентом кафедри права.

Зустрічали майбутніх правників заступник керівника апарату Руслана Федорова та прес-секретарі суду. «Ми раді Вас вітати в одному із найбільших судів України. Саме в нашому суді першої інстанції розпочинається судовий процес із захисту прав та законних інтересів громадян» – розпочала розмову Руслана Вікторівна. Далі, Світлана Біліченко розповіла студентам про історію будівлі суду та ознайомила присутніх із етичними та процесуальними нормами поведінки у приміщені суду.

 

Першочергово учасники ознайомилися з роботою відділу прийому та реєстрації (канцелярія), де другокурсники дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  автоматизованій системі документообігу.

По тому, гості заходу піднялися до зали судового засідання, де головний спеціаліст відділу ІТЗ Дмитро Хоменко наочно застосував спеціальну апаратуру щодо проведення позавізуального опитування свідків та потерпілих. Крім цього, прес-секретар Каріна Тарасова розповіла учасникам заходу про те, як відбувається судове засідання та показала студентам клітку нового зразка з куленепробивним склом, що відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх.

Після цього майбутні правники відвідали архів суду, де мали можливість погортати найстаріші справи, датовані ще 1944 роком. Разом з тим, студенти дізналися про те, що архів Вінницького міського суду Вінницької області є одним із найбільших в Україні, у якому зберігається близько півтора мільйона справ. Також молодь проінформували про те, хто і як може замовити копію рішення та який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився.

 

На завершення учасники заходу висловили щирі слова вдячності організаторам за зустріч та змістовну бесіду. В свою чергу заступник керівника апарату Руслана Федорова побажала майбутнім захисникам Права та  Закону бути завжди спраглим до знань та нагадала молоді, що вони є майбутньою елітою нації.

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.