flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Активістка «Femen» під домашнім арештом

16 листопада 2017, 15:14

Вінницький міський суд Вінницької області 16 листопада 2017 року розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до учасниці руху «Femen», яка підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого, ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство).

У рамках досудового розслідування стало відомо, що 14 листопада 2017 року близько першої години ночі дівчина умисно підпалила макет фотолокації «Трамвайчик» біля фірмового магазину «Рошен» у центі Вінниці. Одразу після скоєного учасниця руху «Femen» повернулася до Києва, де її і було затримано о 21 годині працівниками поліції за підозрою у вчиненні злочину.

У судовому засіданні захисник 25-річної киянки дане клопотання не підтримав та вказав, що допустимим у цьому випадку є запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Підозрювана думку адвоката підтримала, одночасно зазначивши, що вона не вчиняла хуліганських дій, а виступила з акцією протесту.

Розглянувши матеріали клопотання слідчий суддя ухвалив застосувати до активістки запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 21:00 до 6:00 години строком на 60 діб за місцем проживання. Одночасно суд зобов’язав учасницю руху «Femen» виконувати обов’язки, передбачені ч.7, ст.194 КПК України.

Наразі триває досудове розслідування.

 

Прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області.