flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВПРОВАДЖЕНО «Електронний суд»

17 червня 2013, 12:34
Відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 07 вересня 2012 року  № 105 «Про реалізацію пілотного проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу» в КП «Д-3» розроблено можливість  надсилати учасникам судового процесу процесуальні документи в електронному вигляді, паралельно з документами у паперовому вигляді відповідно до процесуального законодавства. Даним наказом також затверджено Тимчасовий регламент обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу.
Під послугами системи «Електронний суд» слід розуміти послуги пересилання електронних копій документів, зберігання електронних повідомлень у поштовій скриньці сервісу «Електронний суд».
«Електронний суд» уже функціонує в пілотних судах, визначених вищевказаним наказом (на Вінниччині – у Господарському суді Вінницької області). В місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції, відповідно до наказу ДСА України № 72, обмін електронними документами між судом та учасниками судового процесу впроваджується з 17 червня 2013 року.