flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід начальнику районного відділу Державної виконавчої служби Вінницької області

02 березня 2024, 11:00
У Вінницькому міському суді Вінницької області розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади начальника районного відділу Державної виконавчої служби Вінницької області, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
Судом встановлено, що начальник районного відділу Державної виконавчої служби Вінницької області за посередництва та сприяння з боку інших осіб, у тому числі не встановлених працівників правоохоронних органів, вимагав від жінки неправомірну вигоду в сумі 250 000 гривень, за зняття арешту з майна, яке належить їй на праві власності, у тому числі нерухомого майна та коштів на банківських рахунках.
Вказану «послугу» підозрюваний оцінив у половину вартості арештованого майна – 250 000 гривень.
У подальшому за посередництвом свого знайомого, начальник прийняв від жінки частину хабаря у сумі 100 000 гривень.
За результатами судового розгляду, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та визначив заставу у розмірі 242 240 гривень.
Також, суд відсторонив від посади підозрюваного.
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Довідково:
ч. 3 ст. 368 КК України – Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна).
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області