flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень своєму знайомому

28 лютого 2024, 12:00
У Вінницькому міському суді Вінницької області слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для чоловіка у вигляді тримання під вартою, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що 24.02.2024 близько 03.00 год., між підозрюваним та потерпілим, які перебували в одній з квартир у м. Вінниця під час вживання спиртних напоїв, на побутовому ґрунті виникла словесна суперечка, яка переросла в конфлікт. В ході даного конфлікту підозрюваний, тримаючи у руці побутовий кухонний ніж, із прикладанням фізичної сили наніс один удар клинком ножа в ділянку живота з правого боку потерпілому, спричинивши останньому, тілесні ушкодження у вигляді проникаючої колото – різаної рани бічної стінки живота справа з проникненням в черевну порожнину із пошкодженням внутрішніх органів.
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 1 ст. 121 КК України – Умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, каліцтво статевих органів, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя, (карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років).⠀
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області