flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється у вбивстві своєї матері ⠀

31 січня 2024, 10:30
У Вінницькому міському суді Вінницької області слідчим суддею було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що у нічну пору доби між підозрюваним та потерпілою виникла сварка, у результаті якої – підозрюваний, будучи в стані алкогольного сп’янніння, кухонним ножем наніс своїй матері 1 удар в область правого боку шиї, у результаті чого – потерпіла померла на місці події.
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
За результатами судового розгляду, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.
⠀ ⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀ ⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 1 ст. 115 Кримінального Кодексу України – Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині (карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀⠀ ⠀⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області