flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід для чоловіка, який підозрюється у грабежі ⠀

26 січня 2024, 16:02
Слідчий суддя ВМС ВО розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для чоловіка у вигляді цілодобового домашнього арешту, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого, ч. 4 ст. 186 КК України.
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, зустрівши на вулиці неповнолітнього потерпілого, заволодів його мобільним пристроєм під приводом здійснення телефонного дзвінка, після чого, підозрюваний втік з телефоном потерпілого, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд у зв’язку з чим наніс потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 3 999 гривень.
При обранні запобіжного заходу слідчий суддя врахував обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.
За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 60 560 гривень.
Наразі тривають слідчі дії.
Довідково:
ч. 4 ст. 186 КК України – Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану (карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років).
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області