flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється в умисному вбивстві знайомого

17 січня 2024, 11:00
У ВМС ВО відбулось судове засідання, під час якого було розглянуто клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.
⠀⠀ ⠀⠀
З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, разом із трьома знайомими
перебували за місцем проживання одного із них, де разом вживали алкогольні напої. Під час спільного вживання алкогольних напоїв між підозрюваним то потерпілим через малозначимий привід розпочалась суперечка, під час якої, підозрюваний наніс
потерпілому декілька ударів долонею руки по обличчю, власник будинку з метою недопущення загострення суперечок у своєму будинку, запропонував підозрюваному та потерпілому зʼясовувати свої стосунки в іншому місці. На його зауваження останні припинили суперечку, та, взявши із собою пляшку горілки, залишили вказане домоволодіння. Надалі, чоловіки попрямували від будинку, між ними знову розпочалась суперечка, що переросла у бійку, під час якої підозрюваний прикладаючи значну фізичну силу, кулаками наніс численні удари потерпілому по голові та обличчю, від яких він впав на землю. Після цього, підозрюваний діючи умисно та прикладаючи значну фізичну силу, ногами та ліктями обох рук продовжив наносити удари потерпілому по голові і обличчю, спричинивши тілесні ушкодження, від яких останній помер на місці. Надалі, з метою приховання слідів злочину, підозрюваний підпалив труп потерпілого та зник з місця події.
⠀⠀ ⠀⠀⠀
При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
⠀ ⠀ ⠀
За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
⠀ ⠀ ⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀ ⠀ ⠀
Довідково:
ч. 1 ст. 115 КК України – Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині (карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років).
 
Важливо:
Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀ ⠀ ⠀
Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області