flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницькі судді переймають досвід польських колег

24 вересня 2014, 17:19

 Суд не для суддів та його працівників, а для людей – основний критерій роботи в польському судочинстві. Комфортні умови створені в першу чергу для зручності відвідувачів. Саме такий підхід – запорука довіри суспільства до суду, переконана правова спільнота.

 
До таких висновків дійшла делегація Вінницького апеляційного адміністративного суду, яка на запрошення Маршала Сьвєнтокшиського воєводства Польщі та Генерального Консула України в Кракові взяла участь у міжнародній науковій конференції «Польща та Україна – система правосуддя, юридичні установи, самоврядність».
Як повідомили „ЗіБ” в ВААС, в ході зустрічі були розглянуті питання в різних сферах правової системи.
Відвідавши окружний суд міста Кельце, вінницька делегація вкотре переконалась, саме європейська людиноцентрична система
цінностей має стати головним пріоритетом в розвитку України. Ефективність такого підходу яскраво демонструє досвід сусідньої країни . Суд не для суддів та його працівників, а для людей – основний критерій роботи в польському судочинстві. Комфортні умови створені в першу чергу для зручності відвідувачів. Саме такий підхід – запорука довіри суспільства до суду, переконана правова спільнота.
Підбиваючи підсумки зустрічі, усі учасники конференції дійшли спільної думки - партнерство України та Республіки Польща не лише в сфері місцевого самоврядування, а й правосуддя, безумовно пришвидшить імплементацію європейських стандартів в загальну систему розвитку України.
Джерело: Закон і бізнес