flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прокуратура взялася за суддю Подільського райсуду Києва

24 вересня 2014, 17:10

 Прокуратура Подільського району міста Києва відкрила кримінальне провадження стосовно слідчого судді Подільського райсуду столиці за фактом винесення завідомо неправосудного рішення на користь комерційної структури.

 
За інформацією прокуратури м. Києва, у серпні поточного року слідчий суддя незаконно задовольнив клопотання адвоката приватної фірми щодо зняття арешту на майно, а саме на побутову техніку, яку було вилучено аби відшкодувати державі 4 млн. гривень несплачених податків.
Варто зазначити, що на початку серпня Апеляційним судом м. Києва у задоволенні аналогічних вимог представнику цієї фірми вже було відмовлено, повідомляє „ЗіБ” з посиланням на прокуратуру Києва.
Однак, слідчий суддя районного суду ухвалив рішення на користь підприємців. Це, у свою
чергу, надало їм змогу вивезти у невідомому напрямку усе раніше заарештоване майно (а саме, майже 500 одиниць великої побутової техніки). Наразi за апеляційною скаргою прокурора рішення слідчого судді про зняття арешту на майно скасовано як явно незаконне.
Крiм того, з урахуванням отриманих даних прокуратурою району, відомості про вчинення суддею кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу України (постановлення суддею за відомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови).
Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться слідчим відділом прокуратури міста Києва. 
Джерело: Закон і бізнес