flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді з зони АТО рекомендовані до переведення

23 вересня 2014, 09:52

 Вища кваліфікаційна комісія суддів своє сьогоднішнє засідання присвятила розгляду питань стосовно надання рекомендацій для обрання суддів безстроково та щодо переведення суддів за власними заявами до іншого суду.

 
Така традиційна вже причина для переведення як наявність сімейних обставин, цього разу межувала у служителів Феміди із перейманням за власне життя. Багатьох суддів, як вони пояснили Комісії, вимусило написати заяву про переведення неможливість здійснювати правосуддя в зоні проведення Антитерористичної операцій у Донецькій та Луганській областях, повідомляє кореспондент „ЗіБ”.
І, якщо суддя господарського суду Донецької області Лариса Ніколаєва вирішила шукати своєї
долі у господарському суді Одеської області через блокування роботи суду на Донеччині, то її колега - суддя Краснодонського міськрайонного суду Луганської області Дмитро Шмигельский, вимушений був покинути власну домівку і роботу через небезпеку для життя власної родини. Він наголосив, що "зазнавав переслідувань через свою проукраїнську позицію й політичні погляди".
Голова ВККС Ігор Самсін після виходу із нарадчої кімнати висловив спільну думку членів Комісії про надання рекомендації щодо необхідності переведення зазначених володарів мантій та ще 8 їх колег з регіонів, де ведуться бойові дії до інших судів за заявами у разі наявності там вакантних посад.
Закон і Бізнес