flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Де реєструвати розірвання трудового договору?– нові правила

18 вересня 2014, 11:00

 Розірвання трудового договору між працівником та фізичною особою - суб’єктом підприємницької діяльності та фізичною особою, що використовує найману працю, з метою підтвердження записів у трудовій книжці можна зареєструвати в будь-якому центрі зайнятості.

 
З метою спрощення процедури розірвання такого трудового договору відповідні зміни були внесені до Інструкції про порядок ведення трудових книжок. Відповідний спільний наказ підписали Міністр соціальної політики Людмила Денісова та Міністр юстиції Павло Петренко (№ 661/1541/5 від 16.09.2014), повідомляє «ЗіБ» з посиланням на Мінсоцполітики.
Діючими нормативно-правовими актами передбачено, що зняття з реєстрації такого трудового договору здійснюється лише у тому центрі зайнятості, який  його зареєстрував.«В нинішній ситуації, коли з
території проведення АТО виїхали сотні тисяч громадян, цей порядок став обтяжливим, а інколи – і нездійсненим. Адже деякі центри зайнятості в Донецькій та Луганській областях не працюють, та й поїздка до цих регіонів задля оформлення розірвання трудових відносин не завжди є можливою. Через це багато вимушених переселенців офіційно залишаються в статусі працюючих осіб, що ускладнює їх працевлаштування за новим місцем проживання» - пояснила Л.Денісова.
Відповідно до розроблених Мінсоцполітики змін, розірвання трудового договору з метою підтвердження записів у трудовій книжці можна зареєструвати в будь-якому центрі зайнятості. Інформація про укладені трудові договори відображається в Єдиній інформаційно-аналітичній системі Державної служби зайнятості. 
Наразі Наказ про внесення змін до Інструкції про порядок ведення трудових книжок проходить процедуру реєстрації в Міністерстві юстиції України. Документ набере чинності з дня його офіційного опублікування.
Джерело: Закон і бізнес